Workshop ‘Hoe zeg je dat?’

babygebaren slapen

Je kent het wel: je merkt aan je dochtertje van 14 maanden dat ze je iets probeert duidelijk te maken door te kijken en te wijzen, maar je begrijpt maar niet wat ze bedoelt. Of: je zoon van 2 speelt het liefst de hele dag met zijn auto´s. Als hij daarmee moet stoppen volgt er een heftige driftbui. Wanneer je het hem dan probeert uit te leggen, gaat hij huilen en is hij ontroostbaar.

 

Voorbeelden van situaties, waarin jij en je kind elkaar iets willen vertellen, maar waarin jullie elkaar maar niet lijken te begrijpen. In de workshop ‘Hoe zeg je dat?’ leer je hoe je op een andere manier kunt communiceren met je kindje. Je leert wat je wel en niet op bepaalde leeftijden van kinderen mag verwachten. Op welke wijze kun jij je baby of dreumes beter begrijpen of helpen op het gebied van communicatie? Hoe ontwikkelt de spraak en taal zich vanaf het prille begin? En waarom maken babygebaren communiceren met je baby of dreumes makkelijker?

Je krijgt ook uitleg over hoe jonge kinderen (samen) spelen, hoe ze met specifieke emoties omgaan en hoe je dat als ouder kunt stimuleren. Tevens passeren enkele lastige opvoedsituaties de revue. Je leert hoe je kunt omgaan met huil- en driftbuien en hoe je omgaat met het gedrag van je kind als het afscheid nemen moeilijk gaat.

 

Tijdens deze workshop geven opvoedcoach / psycholoog Joyce Akse van ‘Akse Coaching – Opvoedcoaching & Opvoedadvies’ (www.aksecoaching.nl) en logopediste / babygebarendocente Esther Sluijsmans van ‘Zing speel gebaar’ (www.zingspeelgebaar.nl) informatie over de communicatie tussen ouders en hun baby, dreumes of peuter. Wanneer je met deze informatie thuis aan de slag gaat, merk je dat je kind jou beter begrijpt en andersom. Je weet beter hoe je met een aantal lastige opvoedsituaties om kunt gaan, waardoor er een betere communicatie ontstaat en je (nóg) meer van je kind kunt genieten.

 

Praktische informatie

Deze workshop vindt plaats op donderdag 24 mei 2018 in Verloskundigenpraktijk Sittard (adres: Medisch Centrum, Kleine Steeg 7e, 6131 KJ Sittard).

Tijdstip 19.30 tot 21.30 uur.

De workshop is bedoeld voor zwangeren, (groot)ouders met kinderen tot 4 jaar of anderen met interesse voor deze onderwerpen.

Deelname kost €15,00 p.p. of 13,00 p.p. bij aanmelding van 2 personen of meer.

Aanmelden kan via www.aksecoaching.nl of via www.zingspeelgebaar.nl.