“Dat smoeltje erbij als je hem begrijpt: zo fijn!”


De 35-jarige Marjolein volgde vorig jaar mét haar man Johan en zoontje Ole de cursus babygebaren bij Zing, Speel en Gebaar. Nu vertelt ze over haar ervaringen met babygebaren!

Ole maakt hier het babygebaar voor "aap".

 Vertel eens wat over jezelf

“Ik ben Marjolein Olsthoorn-Kemperman (35), getrouwd met Johan en onze zoon Ole is nu bijna 19 maanden. Ik ben operationeel manager bij een leuk, jong bedrijf (NLXL) dat behang ontwerpt, produceert en verkoopt, samen met bekende ontwerpers/merken. Communicatie is een groot onderdeel van mijn werk. Ik kon daarom ook niet wachten om te kunnen communiceren met mijn kind!”

Hoe oud was je kindje toen je met babygebaren begon?

Via internet vond ik de cursus van Nadine (red: eigenaresse Zing, Speel en Gebaar), die we zijn begonnen toen Ole 9 maanden was. Ik had toen nog niet echt het idee dat Ole er iets van mee kreeg, maar het maakte ons bewust om gebaren toe te passen in de dagelijkse handelingen.

Met welke gebaren ben je begonnen?

Eten, drinken en slapen

Heeft Ole zelf weleens een gebaar verzonnen?

Ole kent het gebaar voor giraffe, maar steekt als gebaar zelf een vinger in zijn oor. Wij begrijpen elkaar en ik vind het grappig, dus ik heb het lekker zo gelaten. Toen hij heel klein was wiebelde hij in zijn stoel als hij iets lekker vond; zo schattig!

Wat vind je het leukste of mooiste aan babygebaren?

Heerlijk dat je kind zelf iets duidelijk kan maken aan ons, en dan dat smoeltje erbij als je hem begrijpt, zo fijn!

Staat een bijzonder moment je bij?

Samen boekjes lezen (over dieren) en naar de kinderboerderij/dierentuin is geweldig met al die grappige gebaren.

Hoelang heeft je kindje babygebaren gebruikt?

Als ik een gebaar maakte, zei ik altijd het woord erbij. Nu heb ik zelf niet eens meer door welke gebaren hij maakt, omdat zijn (sprekende) woordenschat al zo groot is, maar hij gebaart nog dagelijks! Soms vind ik het zelf jammer dat wij als ouders zijn de gebaren niet verder hebben uitgebreid.

Als je een gouden tip kan geven aan ouders over babygebaren, wat zal dat zijn?

Door het gebruik van babygebaren leer je je bewust te worden door goed naar je kind te kijken en dus luisteren. Je kunt echt in een vroeg stadium communiceren en het levert veel voordelen op als je weet wat je kind wil.

Wat is/ was je favoriete babygebaar?

Het leukste momentje vind ik het naar bed gaan. Ole kan zelf uitbeelden dat hij nog wat melk wil, gaat tandenpoetsen en lekker gaat slapen…

Maar ‘fietsen’ is veruit Oles eigen favoriete gebaar. Dat doen wij hier in huis dan ook graag! 😉

Wat vond je van de cursus Zing, Speel en Gebaar?

We vonden dat Nadine de cursus erg leuk bracht, en Ole was dol op Babbelaar (red: de Babygebaren Beer die elke les meekomt). Spelenderwijs leren de kinderen ook belangrijke dingen, zoals opruimen ;-))

 

Verder lezen…

 

 

Verwante onderwerpen: , , , ,