Babygebaren in Maastricht (Oost) en Heuvelland

 

docent babygebaren estherOp zoek naar een cursus babygebaren in Maastricht of regio Heuvelland? Dan kan je terecht bij babygebaren docent Esther Sluijsmans. Onze vrolijke Limburgse babygebaren docent én ervaren logopediste vertelt je tijdens interactieve cursussen, workshops én lezingen alles over babygebarentaal!
Aanmelden en meer informatie: esther@zingspeelgebaar.nl

 

Boekstart Workshop Babygebaren in de bieb!

20 september 2018
Tijd: 10.00 uur tot 10.45 uur
Bibliotheek Landgraaf, vestiging Burgerhoes, Raadhuisplein 1

28 oktober 2017
Tijd van 10:00 tot 10:45
Bibliotheek Margraten

esther workshop gebaren bibliotheek

Omdat ook baby’s boekjes leuk vinden en lezen veel positieve effecten op hun ontwikkeling heeft, bieden we deze woensdagochtend een BoekStart workshop Babygebaren aan. De gezellige workshop is geschikt voor ouders/verzorgers met baby’s van 6 tot 24 maanden. Ook broertjes en zusjes tot 4 jaar zijn van harte welkom!
Cursusleidster babygebaren Esther Sluijsmans vertelt: “Veel baby’s gebaren al: denk aan zwaaien, klappen in de handjes, hiep hiep hoera of ‘nee’ schudden. Tijdens een workshop of cursus leer je hoe je bij je dagelijkse activiteiten an dere gebaren kunt gebruiken. Begin bijvoorbeeld bij het eten en drinken. Daarna breid je de gebarenwoordenschat langzaam uit.”
Tijdens de workshop ervaar je dat je babygebaren gemakkelijk kunt toepassen. Esther: “Ik sta stil bij verschillende momenten waarop je bewust bezig kunt zijn met gebaren”. Met babygebaren kan uw baby of dreumes nog voordat hij kan praten, al met zijn handjes vertellen wat hij ziet, wil of denkt. Denk aan het gebaar voor ‘eten’ als hij honger heeft. Hoe handig is dat …?

Tijdens deze interactieve en muzikale workshop zullen ouder en kind:
• Ervaren hoe babygebaren het samen lezen nóg leuker kunnen maken
• Ontdekken hoe interactief het samen lezen kan zijn
• Met zang, muziekinstrumentjes en spel samen een aantal gebaren leren
• Leren over babygebaren en de positieve effecten op taalontwikkeling

* * * * *
Aanmelden Landgraaf: Toegang gratis. Aanmelden is verplicht: info@bibliotheeklandgraaf.nl of telefonisch onder nummer 045-5695660.
Aanmelden Margraten: Workshop voor baby’s en dreumesen van 0 maanden tot 2 jaar met hun ouders/verzorgers. Maar ook broertjes en zusjes tot 5 jaar zijn van harte welkom!
Toegang gratis! Het maximale aantal baby’s en/of dreumesen is 9. Aanmelden kan aan de balie van de bibliotheek Margraten of door het sturen van een mail naar margraten@heuvellandbibliotheken.nl meer informatie over babygebaren op www.zingspeelgebaar.nl of www.facebook.com/ikgebaar.

4 oktober: Voorlezen met gebaren

Wanneer? Woensdag 4 oktober
Hoe laat? 14.30 tot 15.30 uur
Waar? Aartshertogenplein 14 Maasticht

Voor peuters van 2 en 3 jaar, hun ouders/verzorgers en broertjes en zusjes.

Maak je even niet druk. Houd woensdag 4 oktober tijd vrij om samen met je papa en mama lekker luisteren en kijken naar het verhaal: De spin die het veel te druk had?

Luisteren spreekt voor zich wanneer je denkt aan voorlezen, maar kijken….??? Ja en toch kan dat. Deze speciale voorleesworkshop wordt ondersteund met gebaren.

Waarom ondersteun je het voorlezen met gebaren? Gebaren maken verhaaltjes en liedjes nog leuker voor jonge kinderen. Kinderen horen niet alleen taal maar kunnen ook iets zien en dat maakt het verhaal nog spannender, levendiger en grappiger.

Daarnaast kunnen gebaren een positieve bijdrage leveren aan de spraak-taalontwikkeling en de sociaal emotionele ontwikkeling van een peuters. Hierover vertelt Esther Sluijsmans van www.zingspeelgebaar.nl jullie graag meer!

Na afloop van het boek worden zingen we vrolijke liedjes met gebaren en kunnen we nog even spelen of kletsen.


24 oktober: Workshop over communiceren met je baby of peuter en het gebruik van babygebaren

Wanneer: donderdag 24 oktober 2017
Tijdstip: 19.30 tot 21.00
Waar: Moventis-zorg, Grupellostraat 18, 6461 EV KERKRADE
Kosten deelname: 7,50 euro
Voor wie: ouders met kindjes tot 3 jaar, of anderen met interesse voor babygebaren

Tijdens de bijeenkomst worden naast de theorie ook praktische tips en voorbeelden gegeven. De deelnemers kunnen na afloop meteen thuis of op het werk aan de slag met babygebaren.
Heb je zin om deel te nemen aan deze leerzame maar ook gezellige lezing over communiceren met baby’s en het leren toepassen van babygebaren geef je dan op.
Aanmelden of meer informatie over de workshop? Stuur een mail naar esther@zingspeelgebaar.nl | info@moventis-zorg.nl of bel 06-13552860.